دانلود تحقیق درمورد بررسي كاشت غلات و تناوب در استان خراسان
با دانلود تحقیق در مورد بررسي كاشت غلات و تناوب در استان خراسان در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق بررسي كاشت غلات و تناوب در استان خراسان را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق بررسي كاشت غلات و تناوب در استان خراسان ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد بررسي كاشت غلات و تناوب در استان خراسان
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:25 صفحه
قسمتی از فایل:
موقعيت و وسعت استان خراسان
مساحت استان خراسان در حدود 313337 كيلومتر مربع و تقريباً يك پنجم مساحت كشور است و بين 30 درجه و 21 دقيقه تا 38 درجه و 17 دقيقه عرض شمالي و 55 درجه و 28 دقيقه تا 61 درجه و 14 دقيقه طول شرقي از نصفالنهار گرينويچ قرار گرفته است. اين استان از طرف شمال و شمال شرق با اتحاد جماهير شوروي، از مشرق به استانهاي يزد و اصفهان و سمنان و گلستان محدود است. طول متوسط آن به خط مستقيم در جهت شمالي ـ جنوبي، 750 كيلومتر و عرض متوسط آن در جهت شرقي ـ غربي، 420 كيلومتر است.
آب و هواي استان
به طور كلي عرض جغرافيايي، بادها، بارش، ارتفاع زمين، جهت كوهها و همچنين درياها و وجود كويرها و صحراي خشك اطراف در آب و هواي هر منطقه موثر است. پس لازم است اثر عوامل فوق بر آن ناحيه مطالعه شود.
خراسان در ناحيه معتدل شمالي واقع است و به طور كلي داراي آب و هواي متغير ميباشد و فصل بارش عمدتاً در اواخر فصل پاييز و زمستان و اوايل بهار است. در تابستان هوا گرم و خشك و زمستانها نسبتاً سرد است و اختلاف دماي روز و شب زياد ميباشد. دماي هوا از شمال خراسان به طرف جنوب افزايش مييابد و از ميزان بارش ساليانه كاسته ميشود. به طور كلي بر اساس مطالعات و آمارهاي اداره هواشناسي، تقسيمات آب و هواي استان خراسان به شرح زير است:
1. آب و هواي سرد كوهستاني
2. آب و هواي معتدل كوهستاني
3. آب و هواي نيمهصحرايي ملايم
4. آب و هواي صحرايي بياباني گرم و خشك
بادهاي مهم
· بادهاي شمالي و شمال شرقي
در فصل زمستان، بادهاي شمالي كه از سيبري به طرف جنوب غربي ميوزند، در مناطق كوهستاني شمال خراسان دما را پايين ميآورد و گاهي موجب ريزش برف ميشود. اين بادها گاهي از كوههاي شمالي گذشته، به دامنههاي جنوبي نيز نفوذ ميكنند و سبب سردي هوا ميگردد.
· بادهاي غربي
در زمستان و فصل بهار، بادهاي بارانآور غربي پس از عبور از آذربايجان و شمال ايران، به خراسان رسيده باعث اعتدال دماي هوا ميشود و ريزش باران و برف را سبب ميگردد.
· بادهاي جنوبي و كويري
اين بادها از جنوب ايران به طرف شمال ميرود و از جانب كوير گذشته به خراسان ميرسد كه هوا را گرمتر ميكند و معمولاً همراه با گرد و غبار است.
· بادهاي 120 روزه سيستاني
از شرق در تابستان به جنوب شرقي خراسان ميوزد و سبب برپاشدن طوفانهاي شن و ريگهاي روان ميشود و سرعت وزش آن در جنوب، گاه به 110 كيلومتر در ساعت ميرسد و اثر منفي بر پوشش گياهي و كشاورزي و تبخير و دما در مسير وزشش دارد.
بارش
بارش سالانه بين 75 تا 500 م.م به صورت باران و تگرگ است و در سالهاي مختلف اين ميزان تغيير ميكند و در خشكسالي به حداقل ميرسد. بيشتر بارش در فصل زمستان و بهار صورت ميگيرد كه قسمتهاي شمالي استان نسبت به مناطق جنوبي اين استان داراي بارش بيشتر است.
ارتفاع زمين
در ارتفاعات شمالي استان، دماي هوا به مقدار زيادي كمتر از مناطق پست جنوبي است. در اين مناطق پست، اختلاف دماي حداقل و حداكثر مطلق در طي يك شبانهروز زياد است. در تابستان سال 1361، حداكثر مطلق دما تا 49 درجه بالاي صفر (در طبس) بالا رفته است و در زمستان همان سال تا حداقل 5/21- درجه (در اسدآباد بيرجند) گزارش شده است.
اثر درياها
فاصله زياد استان از درياها، با توجه به جهت كوهها، موجب به حداقل رسيدن نقش آنها بر آب و هواي خراسان شده است و فقط درياي مازنداران اثرات مثبتي در ميزان رطوبت و بارندگي نواحي شمال غرب دارد.